Nieuw bij Moker Energie: Het maatwerkadvies! 🔧💡

maandag 18 maart 2024
Nieuw bij Moker Energie: Het maatwerkadvies! 🔧💡

Per eind februari zijn wij, als slechts één van de weinigen in Nederland, gecertificeerd voor het afgeven van maatwerkadvies.

Wat houdt het maatwerkadvies in?
Het maatwerkadvies is een op maat gemaakt advies. Onze adviseurs analyseren uw energieverbruik en de bijbehorende kosten om te bepalen welke maatregelen het meest kosteneffectief zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met het werkelijke energiegebruik, waardoor de energieprestatie van uw woning aanzienlijk wordt verbeterd.

De maatwerkadviseur kijkt bijvoorbeeld naar:
- uw energieverbruik;
- hoeveel energiekosten u heeft.

Het maatwerkadvies heeft een onafhankelijke certificering waarmee de kwaliteit en betrouwbaarheid is gewaarborgd.

Voordelen van een maatwerkrapport

Een maatwerkrapport biedt u:

- inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen;
- inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van maatregelen;
- inzicht in de CO2-reductie besparingsmaatregelen uit te voeren;
- een overzicht van de huidige energieprestatie van een woning;
- een goede basis voor het maken van de juiste keuzes;
- een eventueel bewijsstuk voor het aanvragen van subsidies.

Maatwerkadvies en energielabel
Een maatwerkadvies is een aanvulling op het verplichte energielabel. Het leidt niet automatisch tot een energielabel, maar de gegevens uit het maatwerkadvies kunt u wel gebruiken voor het bepalen van een energielabel. En andersom ook: de gegevens van het energielabel gebruikt de adviseur voor een maatwerkadvies. Een energielabel is niet vereist als u een maatwerkadvies wilt.

Onze Moker Energie adviseurs geven bij een advies altijd een 0 meting (eventueel met energielabel), adviesrapport en definitief energielabel af.

Wanneer vraag je een maatwerkadvies aan?
Gaat u uw woning verbouwen of een nieuwe woning kopen? Dan kan dat wel eens het moment zijn een maatwerkadvies aan te vragen. Met het maatwerkadvies krijgt u inzicht in de oorspronkelijke situatie - vóór het uitvoeren van het maatregelenpakket – én de situatie na het uitvoeren van het maatregelenpakket. Voor beide situaties is het mogelijk een energielabel te registreren. Dit kan nodig zijn als u bijvoorbeeld subsidie aanvraagt. Het energielabel gaat uit van het standaard gebruikersgedrag.