Ontdek hoe je jouw jaren '30 woning energiezuiniger maakt! 🏡💡

donderdag 29 februari 2024
Ontdek hoe je jouw jaren '30 woning energiezuiniger maakt! 🏡💡

Een jaren '30 woning energiezuiniger maken, het kan! Deze type woningen zijn zeer in trek vanwege hun unieke sfeer en karakter. Zo ook bij ons!

Echter, een bekend nadeel van deze huizen is vaak het relatief slechte energielabel. Zonder de juiste maatregelen kan dit resulteren in een ongunstig definitief energielabel.

Het verbeteren van een jaren '30 woning voor een beter energielabel biedt diverse voordelen, zoals een hogere woningwaarde, verbeterd wooncomfort en lagere energiekosten. Enkele tips om mee te starten: 

  1. Isoleer de spouwmuur: Het isoleren van de spouwmuur is vaak de eerste stap om een jaren '30 woning energiezuiniger te maken. Door de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur op te vullen met isolatiemateriaal, wordt warmteverlies verminderd en blijft de warmte binnen.

  2. Vervang enkelglas: Vaak zijn jaren '30 huizen nog voorzien van enkelglas, wat niet goed isoleert. Vervang enkelglas door HR++ glas voor een beter resultaat.

  3. Isoleer de vloer: Veel jaren '30 huizen hebben houten vloeren die kou vanuit de kruipruimte doorlaten. Door de vloer te isoleren wordt het huis energiezuiniger en comfortabeler. Overweeg ook vloerverwarming voor extra comfort.

  4. Isoleer het dak: Dakisolatie ontbreekt vaak bij jaren '30 woningen. Door het dak te isoleren, voorkomt u warmteverlies en bespaart u op de energierekening.

Door deze maatregelen te nemen, verbetert niet alleen het energielabel van de woning, maar ook het wooncomfort en de waarde ervan. Bij verkoop zal een verbeterd energielabel de waarde van de woning verder verhogen, zeker als je jouw woning hiermee kan laten uitspringen in de wijk. Neem voor meer informatie en advies gerust contact met ons op.